Uni-Mensa

Our Uni-Mensa and the Café Central next door are right in the middle of the campus. Here we have a wide range available, consisting of...

Our Uni-Mensa and Café Central are located in the middle of the campus and directly on the boulevard of the University of Bremen. At Café Central, we offer a wide range of meals that complements the meals offered at the Uni-Mensa.

 

Salate zum Mitnehmen
Mensa opening hours

Monday to Friday: 
-.-- a. m. to -.-- p. m.

Service-Point: Tuesdays and thursdays 11.00 a. m. to 1.00 p. m.!

Verschiedene Muffins
Café Central opening hours

Monday to Friday:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
hot dishes
-.-- a. m. to -.-- p. m.

Suggestions, questions, praise & criticism:
hochschulgastronomie@stw-bremen.de

Portrait Herr Osterloh
Mr.Osterloh
Manager
mensa.universitaet [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 81 01
Rüdiger Koch
Mr.Koch
Deputy Manager
mensa.universitaet [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 81 02
< >
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGebratene Champignons mit Zwiebeln, Kräutern dazu Rösti-Ecken4 & Aiolij2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedVegane Gulaschsuppef1,50€3,30€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGebratene Champignons mit Zwiebeln, Kräutern dazu Rösti-Ecken4 & Aiolij2,50€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedVegane Gulaschsuppef1,50€3,30€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
FischKürbispfanne mit gebratenen Seelachsfileta1, d & Basmatireis2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGebratene Gemüse Patty3, a1, a3, f, i "Homestyle" Rote Bete Stampfg, & Meerrettichsauce 1,70€3,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
FischKürbispfanne mit gebratenen Seelachsfileta1, d & Basmatireis2,80€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGebratene Gemüse Patty3, a1, a3, f, i "Homestyle" Rote Bete Stampfg, & Meerrettichsauce 1,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGemüsepfanne mit Aioli2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedPastaa1 mit Waldpilzsaucef1,70€3,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGemüsepfanne mit Aioli2,50€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedPastaa1 mit Waldpilzsaucef1,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGefüllte Tortellinia1, c, g in mediterraner Gemüsesauce1, i, j 2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedKartoffelpfanne mit Zucchini, Paprika, Brokkoli & Kräuterdipf, j1,70€3,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGefüllte Tortellinia1, c, g in mediterraner Gemüsesauce1, i, j 2,50€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedKartoffelpfanne mit Möhren, Paprika & Brokkoli dazu Kräuter-Creme3, f, j1,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
Schweinefleisch"Susländer" Schweineschnitzela1, c mit Champignonrahmsauce1, a1, g, i & gebratenen Spätzlea1, c2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedScharfes Kürbisgemüse an Linsen & Rucola auf Pennea11,70€3,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
Schweinefleisch"Susländer" Schweineschnitzela1, c mit Champignonrahmsauce1, a1, g, i & gebratenen Spätzlea1, c2,80€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedKürbis-Linsengemüse mit Rucola & Pastaa11,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedAsiatische Gemüsepfanne mit Tofu & Duftreis2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischErbseneintopf2, 3, i mit Rauchfleisch 1,70€3,50€
PastaWerk Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRote-Bete Pastaa1 aus eigener Herstellung mit Wintergemüse & Lebkuchensaucea1, f2,90€3,90€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedAsiatische Gemüsepfanne mit Tofu & Duftreis2,50€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischErbseneintopf2, 3, i mit Rauchfleisch 1,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischRühreic mit Blattspinat & Kartoffelstampfg2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedLinsenbratling mit Curryrahmwirsing4, a1, f & Kräuterkartoffeln1,70€3,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischRühreic mit Blattspinat & Kartoffelstampfg2,50€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedLinsenbratling mit Curryrahmwirsing4, a1, f & Kräuterkartoffeln1,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
FischKnuspriges Fischfileta1, a3, d mit Kartoffelsalat3, 5, j & Remoulade3, 5, c, g, j 2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedPlant based Chilif mit Orangen Reis & Avocado-Dipj 1,70€3,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 1 Stud. Empl. Students Employees
FischKnuspriges Fischfileta1, a3, d mit Kartoffelsalat3, 5, j & Remoulade3, 5, c, g, j 2,80€4,50€
Cafe Central "to-go" Angebot 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedPlant based Chilif mit Orangen Reis & Avocado-Dipj 1,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebratene Spätzlea1, c mit Gemüse & Pilzrahmsauce12,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedKichererbsen- Bohnenpfanne mit Koriander-Kartoffeln1,70€3,50€
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischSchweinefleischGebratene Frikadellea1, c, j aus eigener Herstellung mit Hokkaido, Röstzwiebelstampfa1, g & Jus2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGemüse- Cous-Cous-Pfannea1 mit Ingwercreme1,70€3,50€
The additives and allergen markings in the weekly plan can differ from the current version. Please note the daily notices. Subject to modifications

Symbols

Ethical husbandry
FischFish
GeflügelPoultry
LammLamb
mensaVital IconmensaVital
RindfleischBeef
SchweinefleischPork
Plant basedPlant based = Vegan
vegetarischVegetarian
WildfleischGame

Allergens

acereals containing gluten and products thereof, a1wheat, a2rye, a3barley, a4oat, a5spelt, a6kamut, bcrustaceans and products thereof, ceggs and products thereof, dfish and products thereof, epeanuts and products thereof, fsoybeans and products thereof, gmilk and dairy products, including lactose, hnuts and products thereof, h1almonds, h2hazelnut, h3walnut, h4chashew nut, h5pecans, h6Brazil nut, h7pistachio, h8macadamia, icelery and products thereof, jmustard and products thereof, ksulphur oxide and sulfide at concentration of > 10mg/kg or 10mg/l, llupine and products thereof, msesame seeds and products thereof, nmolluscs and products thereof

Additives

1with dye, 2with preservative, 3with antioxidant, 4with phosphate, 5with sweetener, 6with a source of phenylalanine, 7blackened, 8sulphured, 9waxed, 10with alcohol, 11with flavour enhancer, 12with caffeine, 13mit tierischem Lab