Uni-Mensa

Our Uni-Mensa and the Café Central next door are right in the middle of the campus. Here we have a wide range available, consisting of...

Our Uni-Mensa and Café Central are located in the middle of the campus and directly on the boulevard of the University of Bremen. At Café Central, we offer a wide range of meals that complements the meals offered at the Uni-Mensa.

 

Salate zum Mitnehmen
Mensa opening hours

Monday to Friday: 
-.-- a. m. to -.-- p. m.

Service-Point: Tuesdays and thursdays 11.00 a. m. to 1.00 p. m.!

Verschiedene Muffins
Café Central opening hours

Monday to Friday:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
hot dishes
-.-- a. m. to -.-- p. m.

Suggestions, questions, praise & criticism:
hochschulgastronomie@stw-bremen.de

Portrait Herr Osterloh
Mr.Osterloh
Manager
mensa.universitaet [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 81 01
Rüdiger Koch
Mr.Koch
Deputy Manager
mensa.universitaet [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 81 02
< >
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischClassic Cheeseburger1, 2, 3, 4, 5, 13, a1, c, g, j, m mit Pommes frites2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedChilia1 sin Carnei mit Zitronendipj1,50€3,30€
Ausgabe 3 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedIndisches Aprikosen- Spinat-Curry2, 3, 8, k mit Basmatireis & Currysauce1, 2, 3, 53,90€4,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedWokgemüse1,50€1,70€
Plant basedErbsen1,00€1,20€
Plant basedBasmatireis1,00€1,20€
vegetarischVollkornravioli1, 4, g, i1,50€1,70€
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
vegetarischgebackener Hirtenkäsea1, a2, g2,00€2,25€
Plant basedNoTuna Bratling1, 2, 3, a1, a3, f3,50€3,95€
Rindfleisch4 Stückc, j Cevapcici2,60€2,95€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap, verschiedene Salate
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
FischGebackenes Schollenfileta1, d mit Remouladensauce1, 3, 5, c, j & schwäbischer Kartoffelsalat52,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedEblypfannea1 mit Schmorgemüse & Dip3, f, j1,70€3,50€
PastaWerk Stud. Empl. Students Employees
Plant basedBio-Pastaa1 aus eigener Herstellung mit veganem Hacka3, f, i, Pak, Choi & Staudensellerie3,90€4,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedPak Choi Gemüse1,50€1,70€
Plant basedGrillgemüse1,50€1,70€
Plant basedCous-Cousa1, i1,00€1,20€
Plant basedGnocchia11,50€1,70€
FischGebackenes Schollenfileta1, d2,60€2,85€
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
vegetarischgebackener Hirtenkäsea1, a2, g2,00€2,25€
Plant basedNoTuna Bratling1, 2, 3, a1, a3, f3,50€3,95€
Rindfleisch4 Stückc, j Cevapcici2,60€2,95€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap, verschiedene Salate
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Hirtenkäsea1, a2, g, Paprikagemüse & Rosmarinkartoffeln2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRoter Linsen-Dal1, 2, 3, 5, i1,50€3,30€
Ausgabe 3 Stud. Empl. Students Employees
Geflügel>Ceasar Salad< mit marinierter Hähnchenbrust, Knoblauchcroutonsa1, i & geriebenen Hartkäse2, c, g5,90€6,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedPaprikagemüsei1,50€1,70€
Plant basedBohnen1,00€1,20€
Plant basedRöstkartoffeln1,00€1,20€
Plant basedCriss Cuts4, a11,50€1,70€
GeflügelMarinierte Hähnchenbrust2,60€2,95€
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Camemberta1, g 2,00€2,25€
GeflügelHähchenbrust13, a1, g >Piccata-Milanese<2,60€2,95€
Plant basedGriechischer Bratlinge2,00€2,25€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischSchweinefleischCurrywurst1, g, i mit Pommes fritesj2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSojagyrosf mit Tomatenreisa1, i, j, Tzatziki3, f & Krautsalat1,70€3,50€
PastaWerk Stud. Empl. Students Employees
Plant basedBio-Pastaa1 aus eigener Herstellung3, f, k mit getrockneten Tomaten & Räucher-Tofu 3,90€4,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSommergemüse1,00€1,20€
Plant basedTomatenreis1,00€1,20€
Plant basedFusillia1, i1,00€1,20€
Plant basedZucchinigemüse2,50€2,70€
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Camemberta1, g 2,00€2,25€
GeflügelHähchenbrust13, a1, g >Piccata-Milanese<2,60€2,95€
Plant basedGriechischer Bratlinge2,00€2,25€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSüßkartoffel-Kumpir mit Gemüse & White-BBQ-Sauce2, 3, a1, f, j, m2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischChili con Carne 1,70€3,50€
Ausgabe 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischVollkorn-Raviolia1, c, g, i mit Gemüsefüllung & Spinat-Käsesauce1, a1, g, i3,90€4,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedPfannengemüse1,50€1,70€
Plant basedBrokkoli1,00€1,20€
Plant basedWedges4, a11,50€1,70€
vegetarischVollkornravioli1, 4, g, i1,50€1,70€
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Camemberta1, g 2,00€2,25€
GeflügelHähchenbrust13, a1, g >Piccata-Milanese<2,60€2,95€
Plant basedGriechischer Bratlinge2,00€2,25€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
FischHokifileta1, d auf buntem Gemüse Glasnudeln-Salatf, m 2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant based Chili-Kartoffeln mit Kräuter-Dip3, f, j & Salat8, k1,70€3,50€
PastaWerk Stud. Empl. Students Employees
Plant basedBio-Pasta1, a1 aus eigener Herstellung, >Tex-Mex< mit veganem Hack, Babymais & bunten Bohnen3,90€4,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedMais-Lauchgemüse1,00€1,20€
Plant basedFingermöhrena1, c, g, i1,00€1,20€
Plant basedSalzkartoffeln1,00€1,20€
vegetarischMandelkroketteng, h11,50€1,70€
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Camemberta1, g 2,00€2,25€
GeflügelHähchenbrust13, a1, g >Piccata-Milanese<2,60€2,95€
Plant basedGriechischer Bratlinge2,00€2,25€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischKäsespätzlea1, c, g mit frischen Kräutern, Röstzwiebelna1 & Blattsalatj, k2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedVollkorn-Pennea1 mit Sojabolognese1, f, i1,70€3,50€
Ausgabe 3 Stud. Empl. Students Employees
FischKap-Seehechtfileta1, d an Paprikagemüse & Risotto2, 13, c, g6,90€7,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRatatouille1,50€1,70€
Plant basedBlumenkohl 1,00€1,20€
Plant basedPennea11,00€1,20€
vegetarischRisotto2, c, g1,50€1,70€
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Camemberta1, g 2,00€2,25€
GeflügelHähchenbrust13, a1, g >Piccata-Milanese<2,60€2,95€
Plant basedGriechischer Bratlinge2,00€2,25€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedOrientalische Cous-Couspfannea1 mit Aubergine Cremej2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischGriechische Hackfleischpfanne mit Hirtenkäseg & Kritharaki1, a1 1,80€3,60€
Ausgabe 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGefüllte Cappelettia1, c, g a la Calabrese & gerösteten Kürbiskernen1, a1, g, j3,90€4,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedAndalusisches Gemüse1, g, i1,50€1,70€
Plant basedKohlrabi1,00€1,20€
Plant basedFusillia1, i1,00€1,20€
Plant basedHash Brown Fries1,50€1,70€
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
vegetarisch2 gefüllte Kartoffeltascheng2,00€2,25€
RindfleischSchweinefleischFrikadelle aus eigener Herstellunga1, c2,60€2,95€
Plant basedCrispy Patty2,50€2,80€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
GeflügelMarinierte Hähnchenbrust in BBQ Sauce5 mit Pommes frites & Sour-Creamg2,80€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSüßkartoffel-Amaranthbratling mit Gemüsereis & Currysauce1, 5, a11,70€3,50€
PastaWerk Stud. Empl. Students Employees
Plant basedBio-Pastaa1 aus eigener Herstellung mit gebratenen Austernpilzen, Chinakohl & Paprika3,90€4,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedgebratene Austernpilze1,50€1,70€
Plant basedErbsen1,00€1,20€
Plant basedBulgura1 1,00€1,20€
Plant basedBratkartoffeln1,50€1,70€
GeflügelBBQ-Hähnchenbrust 2,60€2,95€
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
vegetarisch2 gefüllte Kartoffeltascheng2,00€2,25€
RindfleischSchweinefleischFrikadelle aus eigener Herstellunga1, c2,60€2,95€
Plant basedCrispy Patty2,50€2,80€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
Ausgabe 1 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedBunte Gnocchipfannea1 mit Tomatensauce1, i2,50€4,50€
Ausgabe 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedTomaten Chili-Knoblauch Spaghetti7, a1 mit Tofuf1,70€3,50€
Ausgabe 3 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischSusländer Schweinerückensteak mit Schmorzwiebeln, Kräuterbutterg, Champignons & Drillingen5,90€6,90€
kombinierBar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedChampignons2,50€2,70€
Plant basedBrokkoli1,00€1,20€
Plant basedDrillinge1,00€1,20€
Plant basedGnocchia11,50€1,70€
kombinierBar (wöchentlich wechselnd) Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Saucen-Angebot
vegetarisch2 gefüllte Kartoffeltascheng2,00€2,25€
RindfleischSchweinefleischFrikadelle aus eigener Herstellunga1, c2,60€2,95€
Plant basedCrispy Patty2,50€2,80€
Salatbar Stud. Empl. Students Employees
Plant basedvegetarischSalatteller, Salat im Wrap verschiedene Salatvariationen
vegetarischBackkartoffel mit Salat & Sour Creamg2,50€2,80€
Dessertangebot Stud. Empl. Students Employees
Täglich wechselndes Dessertangebot
The additives and allergen markings in the weekly plan can differ from the current version. Please note the daily notices. Subject to modifications

Symbols

Ethical husbandry
FischFish
GeflügelPoultry
LammLamb
mensaVital IconmensaVital
RindfleischBeef
SchweinefleischPork
Plant basedPlant based = Vegan
vegetarischVegetarian
WildfleischGame

Allergens

acereals containing gluten and products thereof, a1wheat, a2rye, a3barley, a4oat, a5spelt, a6kamut, bcrustaceans and products thereof, ceggs and products thereof, dfish and products thereof, epeanuts and products thereof, fsoybeans and products thereof, gmilk and dairy products, including lactose, hnuts and products thereof, h1almonds, h2hazelnut, h3walnut, h4chashew nut, h5pecans, h6Brazil nut, h7pistachio, h8macadamia, icelery and products thereof, jmustard and products thereof, ksulphur oxide and sulfide at concentration of > 10mg/kg or 10mg/l, llupine and products thereof, msesame seeds and products thereof, nmolluscs and products thereof

Additives

1with dye, 2with preservative, 3with antioxidant, 4with phosphate, 5with sweetener, 6with a source of phenylalanine, 7blackened, 8sulphured, 9waxed, 10with alcohol, 11with flavour enhancer, 12with caffeine, 13mit tierischem Lab