Mensa Neustadtswall

In the middle of the Hochschule Bremen you'll find the Mensa Neustadtswall. Vegetarian and vegan dishes are an integral part of the offer. The coffee bar will provide you with a wide selection of coffee and tea specialties.

Nachtische
Mensa opening hours

Monday to Friday:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Lunch:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Semester break:
-.-- to --.--

Donuts
Coffee bar opening hours

Currently closed

Suggestions, questions, praise & criticism:
hochschulgastronomie@stw-bremen.de

Portrait Herr Dörgeloh
Mr.Dörgeloh
Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 01
Portrait Herr Schroeder
Mr.Schroeder
Deputy Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 02
< >
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGemüsepfanne "Satay2, a1, e, f" mit Bratnudeln2, a1, f2,75€4,75€
mensaVital IconPlant basedTagliatellea1 mit Lauch-Cremesauce1 und gehackten Cashewkernenh42,00€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischKross gebratenes "Bremer Knippa4" mit Gewürzgurke2, 5, rote Beete5, Apfelkompott3 und Salzkartoffeln5,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelWeihnachtsessen 2024 Gebratene Entenkeule mit Orangenjus1, 3, 5, i, Apfelrotkohl3, Kartoffelbällchen3, a1 Apfel-Zimt Sorbet3,35€5,05€
Plant basedWeihnachtsessen 2024 Gefüllte Ravioli Portobelloa1, f, mit Maronen- Kürbisgemüse1, a1, i, Rucola Apfel-Zimt-Sorbet2,75€4,75€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
WildfleischHirschedelgulascha1, g mit Waldpilzen und Spätzlea1, c Apfel-Zimt-Sorbet6,20€7,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
FischGebratenes Seelachsfileta1, d mit Kürbis-Kartoffelpüreeg und Salate3,35€5,05€
mensaVital IconPlant basedKichererbsen- Ananas-Spinat-Currye mit indischen Kartoffeln2,00€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischTürkischer Nudelauflaufa1 mit Rinderhack, Tomaten und Hirtenkäseg mit Goudag überbacken 5,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelGeflügelgyros mit Zazikig, Krautsalat und Tomatenreis3,35€5,05€
Plant basedRoter Linsen Dal1, a3, i1,80€3,90€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedMediterrane Gnocchipfannea1 mit Gemüse und Kräuter Dipj 4,20€5,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelPaniertes Putenschnitzel3, a1 mit Thymiansauce1, a1, j und Kaisergemüse dazu Salzkartoffeln3,35€5,05€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRiesenrösti3 mit Salaten der Saison in Currydressingj "Madrokas" 2,00€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedFeurige Pilzpfanne mit Paprika und Mandelstiftenh1, dazu Couscousa1 und Limettenjoghurt4,20€5,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedAsiatische Gemüsepfanne2, a1, f mit Tofuf und Duftreis2,75€4,75€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedVollkornspaghettia1 mit Champignons, Ananas und Erbsen in veganer Rahmsauce12,00€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
FischWildlachsfileta1, d auf frischem Ratatouillegemüse und Tagliatellea16,20€7,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischVollkorn-Gemüse- Bratling3, a1, c, i mit Thymianjusj, Bohnen und Kartoffeln2,85€4,95€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedLinseneintopf mit Gemüsei, und Kartoffeln 1,80€3,90€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischPulled Pork1, 2, 5, 12, f, i, j im Brioche- Burger Bun2, a1, c, g mit Cole Slaw2, c, g, Pommes frites3 und Sour Cremeg5,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedAndalusische Gemüsepfanne mit Vollkornreis und Aiolij2,75€4,75€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGemüseeintopfi "Gärtnerin Art" 1,80€3,90€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Rindfleisch"Moussaka" Griechischer Hackfleischauflauf mit Kartoffeln, frischen Zucchini, Auberginen, mit Bechamelrahm1, a1, g5,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelHähnchenkeule, Geflügeljus1, i, Erbseng und Kartoffelpüree1, g3,35€5,05€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant based7 Mini Frühlingsrollen3, a1, f, m auf buntem Salatmixj und Sweet Chili - Dip2,00€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedVegane Currywurstf, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 und Pommes Frites34,20€5,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes Frites3 1,50€1,70€
Plant basedPommes frites3 groß/Teller 2,30€2,60€
The additives and allergen markings in the weekly plan can differ from the current version. Please note the daily notices. Subject to modifications

Symbols

Ethical husbandry
FischFish
GeflügelPoultry
LammLamb
mensaVital IconmensaVital
RindfleischBeef
SchweinefleischPork
Plant basedVegan
vegetarischVegetarian
WildfleischGame

Allergens

acereals containing gluten and products thereof, a1wheat, a2rye, a3barley, a4oat, a5spelt, a6kamut, bcrustaceans and products thereof, ceggs and products thereof, dfish and products thereof, epeanuts and products thereof, fsoybeans and products thereof, gmilk and dairy products, including lactose, hnuts and products thereof, h1almonds, h2hazelnut, h3walnut, h4chashew nut, h5pecans, h6Brazil nut, h7pistachio, h8macadamia, icelery and products thereof, jmustard and products thereof, ksulphur oxide and sulfide at concentration of > 10mg/kg or 10mg/l, llupine and products thereof, msesame seeds and products thereof, nmolluscs and products thereof

Additives

1with dye, 2with preservative, 3with antioxidant, 4with phosphate, 5with sweetener, 6with a source of phenylalanine, 7blackened, 8sulphured, 9waxed, 10with alcohol, 11with flavour enhancer, 12with caffeine, 13mit tierischem Lab