Mensa Neustadtswall

In the middle of the Hochschule Bremen you'll find the Mensa Neustadtswall. Vegetarian and vegan dishes are an integral part of the offer. The coffee bar will provide you with a wide selection of coffee and tea specialties.

Nachtische
Mensa opening hours

Monday to Friday:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Lunch:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Semester break:
-.-- to --.--

Donuts
Coffee bar opening hours

Currently closed

Suggestions, questions, praise & criticism:
hochschulgastronomie@stw-bremen.de

Portrait Herr Dörgeloh
Mr.Dörgeloh
Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 01
Portrait Herr Schroeder
Mr.Schroeder
Deputy Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 02
< >
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
RindfleischRindergulascha1 "Ungarisch" mit Zwiebeln, Paprika und Spiralnudelna13,10€4,80€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRote-Linsen- Kokossuppea1 mit Baguettea11,50€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarisch3 Kartoffeltascheng mit Tomate - Mozzarellafüllungg, Marktsalat und Joghurt-Kräuter- Dressingg, j3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischKartoffelpizza Western Style10, g, j2,60€4,70€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedTomaten Chili- Knoblauch-Spaghetti7, a1 mit Tofuf1,70€3,70€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischPaniertes Susländer Schweineschnitzela1, c "Wiener Art" mit Zitronenecke9 und Pommes Frites44,90€5,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedFalafelbällchen4, a1, i mit Spinat- Kichererbsengemüse1 und Cous-Cousa1 2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSoja-Milchreis4, f mit warmem Erdbeer- Rhabarberkompott1,90€3,80€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Geflügel"Caesar Salad2, 13, c, g" Römersalat1, 3, 8, k mit gebratener Hähnchenbrust Caesars- Dressing2, 8, 13, c, g, j, k, dazu Baguettea1 und Kräutercroutonsa1, g, i5,90€6,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedLimetten-Spaghettia1, h3 mit Erbsen, Pilzen und Cashewkernenh4 2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedCremige Süßkartoffelsuppe1 mit frischer Petersilie1,50€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischPolentataschen mit Spinatfüllunga1, g, Zucchinigemüse in Tomatensaucea1 und Risottoreis3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelGeflügelgyros mit Zazikig, Krautsalat und Tomatenreis3,10€4,80€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant based"Pastaa1 Diavolo" mit Peperoni- Olivensauce7, i1,70€3,70€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischTex-Mex Rollo4, a1, g mit Wedges4, a1 und Sour Creamg6,90€7,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedBulgurpfannea1 mit Paprika,bunten Möhren, Körnermischungm und Currydip3, a3, f, j2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischWeißkohleintopfi mit Rinderhackfleisch1,90€3,80€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedFeurige Pilzpfanne mit Paprika und Mandelstiftenh1, dazu Couscousa1 und Limettenjoghurt3, f3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
FischGebratenes Hokifileta1, d mit Kürbishaubeg und Röstkartoffeln dazu Djonsenf-Sauce8, g, j, k3,10€4,80€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedVegane Schupfnudelpfannea1 mit Brokkoli, Karotten und Blumenkohl dazu Soja-Kräutersauce1, 4, a1, f1,70€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedTofuwürfela1, f in Thai-Currysauce2, a1, f mit Gemüse und Basmatireis 3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGebratene Champignons mit Rösti-Ecken4 und Aiolij2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedErbseneintopfi mit Gemüse, Kartoffeln und Roggenbrötchena1, a2 1,50€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischGiant Cheeseburger5, a1, g, j, m mit Pommes-frites44,90€5,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedOfengemüse mit Basilikum- Sojajoghurt-Dip3, f und Rosmarinkartoffeln2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedKokosmilchgrießa1 mit heißen Himbeeren1,90€3,80€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBlumenkohl in Backteig4, a1, c, Salatmix in Vinaigrettej, Tomaten-Chili-Dipg und Baguettea13,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelWeihnachtsessen 2022 Gebratene Entenkeule mit Orangenjus1, 3, 5, i, Apfelrotkohla1, c, Kartoffelbällchena1 3,10€4,80€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedWeihnachtsessen 2022 Gefüllte Ravioli Portobello, mit Maronen-1, a1, i Kürbisgemüse, Rucola2,50€4,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
WildfleischHirschedelgulascha1, g mit Waldpilzen und Spätzlea1, c4,90€5,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
The additives and allergen markings in the weekly plan can differ from the current version. Please note the daily notices. Subject to modifications

Symbols

Ethical husbandry
FischFish
GeflügelPoultry
LammLamb
mensaVital IconmensaVital
RindfleischBeef
SchweinefleischPork
Plant basedPlant based = Vegan
vegetarischVegetarian
WildfleischGame

Allergens

acereals containing gluten and products thereof, a1wheat, a2rye, a3barley, a4oat, a5spelt, a6kamut, bcrustaceans and products thereof, ceggs and products thereof, dfish and products thereof, epeanuts and products thereof, fsoybeans and products thereof, gmilk and dairy products, including lactose, hnuts and products thereof, h1almonds, h2hazelnut, h3walnut, h4chashew nut, h5pecans, h6Brazil nut, h7pistachio, h8macadamia, icelery and products thereof, jmustard and products thereof, ksulphur oxide and sulfide at concentration of > 10mg/kg or 10mg/l, llupine and products thereof, msesame seeds and products thereof, nmolluscs and products thereof

Additives

1with dye, 2with preservative, 3with antioxidant, 4with phosphate, 5with sweetener, 6with a source of phenylalanine, 7blackened, 8sulphured, 9waxed, 10with alcohol, 11with flavour enhancer, 12with caffeine, 13mit tierischem Lab