Mensa Neustadtswall

In the middle of the Hochschule Bremen you'll find the Mensa Neustadtswall. Vegetarian and vegan dishes are an integral part of the offer. The coffee bar will provide you with a wide selection of coffee and tea specialties.

Nachtische
Mensa opening hours

Monday to Friday:
8.00 a. m. to 2.30 p. m.
Lunch:
11.30 a. m. to 2.00 p. m.
Semester break:
-.-- to --.--

Service-Point: Mensacards are available from October 21 at the coffee bar and can be extended there.

Donuts
Coffee bar opening hours

Currently closed!
From October 21st, the coffee bar will be used as a service point for issuing and to extend Mensacards. The sale of beverages is not possible due to the hygiene concept!

From October 21:
coffee bar = service point
Monday to Friday:
8:00 a.m. to 2:00 p.m. for issuing and issuing canteen cards

Suggestions, questions, praise & criticism:
hochschulgastronomie@stw-bremen.de

Portrait Herr Dörgeloh
Mr.Dörgeloh
Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 01
Portrait Herr Schroeder
Mr.Schroeder
Deputy Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 02
< >
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGeschmorte vegetarische Kohlrouladea1, a5, c, f mit Zwiebelsauce1, a1, g und Salzkartoffeln2,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischGeschmorte Kohlrouladea1 mit Speck- Zwiebelsauce1, 2, 3, 4, a1, g und Salzkartoffeln2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischRiesenrösti mit Salaten der Saison in Currydressing5, a1, c, j "Madrokas" 1,70€3,50€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
veganGebackene Mini - Frühlingsrollena1, a3, f, i auf asiatischem Gemüsea1, f und Reis2,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
GeflügelGebackene Chicken Nuggetsa1 auf asiatischem Gemüsea1, f und Reis2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischHausgemachte Käse-Hack- Lauchsuppe1, a1, g1,70€3,50€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischVegetarische Klopsea1, c, f, i mit brauner Sauce, Sauerkraut und Röstkartoffeln2,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischKasselerbraten2, 3 mit Bratensaucea1, Sauerkraut und Röstkartoffeln 2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischMilchreisg mit heißen Früchten dazu Zimt und Zucker1,70€3,50€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackene Mais-Lauchröstisc, i mit Remoulade2, 5, a1, c, j und hausmacher Kartoffelsalat2, 5, a1, c, j2,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
FischAlaskaseelachs im Backteiga1, d, j mit Remoulade2, 5, a1, c, j und hausmacher Kartoffelsalat2, 5, a1, c, j2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegan"Minestrone" Italienische Gemüsesuppei mit Nudelna11,50€3,30€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGrünkohl-Gemüsebratling mit Pilzsauce1, a1, g, Gemüse1 und Kartoffelkrokettena12,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
GeflügelPaniertes Putenschnitzela1 mit Pilzsaucea1, g, Gemüse1 und Kartoffelkrokettena1 2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
veganLinseneintopfi mit Gemüse und Kartoffeln1,50€3,30€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
veganSojageschnetzeltes1, a1, f, g "Ungarische Art" mit Paprika, Champignons und Spiralnudelna12,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischSchweinegulascha1 "Ungarische Art" mit Paprika, Champignons und Spiralnudelna12,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Apfelstrudela1, c, g mit warmer Vanillasauce1, g1,70€3,50€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBlumenkohl- Käsemedaillona1, c, g mit Rahmsauce1, a1, g, Apfelrotkohl3 und Kartoffeln32,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
GeflügelHähnchenbrust mit Geflügelrahmsaucea1, g, Apfelrotkohl3 und Kartoffeln2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
veganGemüseeintopfi "Gärtnerin Art" mit Kartoffeln und Petersilie1,50€3,30€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischKartoffeltaschen mit Tomate und Mozzarellag gefüllt, pikante Paprikasauce1, a1 und Tomatenbulgura1 2,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischGegrilltes Rinderhacksteaka1 mit pikanter Paprikasauce1, a1 und Tomatenbulgura12,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischDinkelpfannea5 mit Kartoffelwürfeln, Karotten, Selleriei, Lauch, Zwiebeln und Sauerrahmg1,70€3,50€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGemüsefrikadellea1, i mit Senfsauce1, a1, g, j, Brokkoli1 und Salzkartoffeln2,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
FischSeelachsfileta1, d mit Senfsauce1, a1, g, j, Brokkoli1 und Salzkartoffeln2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
GeflügelPuten-Gyros- Eintopf5, a1, g mit Mais und Paprika1,70€3,50€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischSojageschnetzeltesa1, f, i "Züricher Art" mit Champignons und Spätzlea1, c2,50€4,50€
Meal 1 Stud. Empl. Students Employees
GeflügelPutenbrust-a1, g, i geschnetzeltes "Züricher Art" mit Champignons und Spätzlea1, c2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischHausgemachte Käse-Lauchsuppe1, a1, g1,50€3,30€
The additives and allergen markings in the weekly plan can differ from the current version. Please note the daily notices. Subject to modifications

Symbols

artgerechte TierhaltungEthical husbandry
FischFish
GeflügelPoultry
LammLamb
RindfleischBeef
SchweinefleischPork
veganVegan
vegetarischVegetarian
WildfleischGame

Allergens

acereals containing gluten and products thereof, a1wheat, a2rye, a3barley, a4oat, a5spelt, a6kamut, bcrustaceans and products thereof, ceggs and products thereof, dfish and products thereof, epeanuts and products thereof, fsoybeans and products thereof, gmilk and dairy products, including lactose, hnuts and products thereof, h1almonds, h2hazelnut, h3walnut, h4chashew nut, h5pecans, h6Brazil nut, h7pistachio, h8macadamia, icelery and products thereof, jmustard and products thereof, ksulphur oxide and sulfide at concentration of > 10mg/kg or 10mg/l, llupine and products thereof, msesame seeds and products thereof, nmolluscs and products thereof

Additives

1with dye, 2with preservative, 3with antioxidant, 4with phosphate, 5with sweetener, 6with a source of phenylalanine, 7blackened, 8sulphured, 9waxed, 10with alcohol, 11with flavour enhancer, 12with caffeine, 13mit tierischem Lab