Mensa Neustadtswall

In the middle of the Hochschule Bremen you'll find the Mensa Neustadtswall. Vegetarian and vegan dishes are an integral part of the offer. The coffee bar will provide you with a wide selection of coffee and tea specialties.

Nachtische
Mensa opening hours

Monday to Friday:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Lunch:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Semester break:
-.-- to --.--

Donuts
Coffee bar opening hours

Currently closed

Suggestions, questions, praise & criticism:
hochschulgastronomie@stw-bremen.de

Portrait Herr Dörgeloh
Mr.Dörgeloh
Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 01
Portrait Herr Schroeder
Mr.Schroeder
Deputy Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 02
< >
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelBackkartoffel mit gebratenen Hähnchenbruststreifen, Sour Cremeg und Salatj3,35€5,05€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedBraunes- Linsen- Kokos- Curry mit Bananen- Soja- Shakef2,00€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGebackener Camembert3, a1, g mit Preiselbeeren Baguettea1 & Butterg4,20€5,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGeräuchertes Tofusteaka1, f mit Ratatouillegemüsea1 und Vollkornpennea12,75€4,75€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarisch5 gebackene Kartoffelpuffer3, a1, c mit Apfelmus32,10€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Rindfleisch"Moussaka" Griechischer Hackfleischauflauf mit Kartoffeln, frischen Zucchini, Auberginen, mit Bechamelrahm1, a1, g5,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
FischSeelachsfilet in Eihüllea1, c, d mit Zitronenecke und hausgemachtem Kartoffelsalat2, 5, j 3,35€5,05€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedTomatensuppe1, a1, i mit Gemüsejulienne und Nudeleinlagea11,80€3,90€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischPizza Tomate-Mozzarella4, a1, a3, g mit frischem Basilikum-Pesto 5,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGemüseschnitzel3, a1, a5 mit Kräutersauce1, a1, Rustika Carrots1 und Petersilienkartoffeln12,75€4,75€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischHausgemachter Kaiserschmarrn1, 4, a1, c, g mit Apfelmus32,20€4,20€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarisch"Lahmacun" Türkische Pizzaa1, f mit Salat und Zazikig4,20€5,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
FischFischfileta1, d mit Currysauce1, a1, g und Gemüsereisi3,35€5,05€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSuppe " Asiatische Art " mit Chinagemüse und Glasnudeln2, a1, f1,80€3,90€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Geflügel"Piccata Milanese" von der Pute2, 13, a1, c, g im Hartkäsemantel mit Tomatensaucea1, i und Bandnudelna15,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGyros Pitaa1, m vegan mit Sojastreifenf, Krautsalat und Hummus3, m2,75€4,75€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischWedges3, 4, a1 mit Wasabi- Kräuterdip1, 5, f, g, j und Salatbeilage2,10€4,10€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischKürbis Cappelettia1, c, g a la Calabrese1, a1, g, i mit gerösteten Kürbiskernen4,20€5,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
RindfleischRindergulascha1 "Ungarisch" mit Zwiebeln, Paprika und Spiralnudelna13,35€5,05€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRote-Linsen- Kokossuppe mit Baguettea11,80€3,90€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Plant based3 Cig Köfte1, 8, a1, k, Pitabrota1, a3, m, Auberginencremea4, j, Rotkohlsalat, Bauernsalat7 und Chefkochdressingj4,20€5,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischKartoffelpizza "Western Style" mit Gemüse und Gouda überbackeng, i2,85€4,95€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedTomaten Chili- Knoblauch-Spaghetti7, a1 mit Tofuf2,00€3,70€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischPaniertes Susländer Schweineschnitzela1, c "Wiener Art" mit Zitronenecke und Pommes Frites3, 46,20€7,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGebackene Frühlingsrolle3, a1, i mit Glasnudelsalat2, a1, f2,75€4,75€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischMilchreisg mit heißen Kirschen2,20€4,20€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
GeflügelCaesar Salad1, 2, 3, 8, 13, c, g, j, k Römersalat mit gebr. Hähnchenbrust Caesars-Dressing, dazu Baguettea1 und Kräutercroutonsa16,20€7,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
Plant basedBackkartoffel mit veganer Sour Cremaa4, j 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelGeflügelgyros mit Zazikig, Krautsalat und Tomatenreis3,35€5,05€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedCremige Süßkartoffelsuppe1 mit frischer Petersilie1,80€3,90€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
FischMatjesfilet2, d mit Apfel,Zwiebel, Gurke in Sahnesauce2, 5, g, j und Bratkartoffeln5,20€6,20€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Creamg 2,50€2,80€
Plant basedBackkartoffel mit veganer Sour Cremaa4, j 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
The additives and allergen markings in the weekly plan can differ from the current version. Please note the daily notices. Subject to modifications

Symbols

Ethical husbandry
FischFish
GeflügelPoultry
LammLamb
mensaVital IconmensaVital
RindfleischBeef
SchweinefleischPork
Plant basedVegan
vegetarischVegetarian
WildfleischGame

Allergens

acereals containing gluten and products thereof, a1wheat, a2rye, a3barley, a4oat, a5spelt, a6kamut, bcrustaceans and products thereof, ceggs and products thereof, dfish and products thereof, epeanuts and products thereof, fsoybeans and products thereof, gmilk and dairy products, including lactose, hnuts and products thereof, h1almonds, h2hazelnut, h3walnut, h4chashew nut, h5pecans, h6Brazil nut, h7pistachio, h8macadamia, icelery and products thereof, jmustard and products thereof, ksulphur oxide and sulfide at concentration of > 10mg/kg or 10mg/l, llupine and products thereof, msesame seeds and products thereof, nmolluscs and products thereof

Additives

1with dye, 2with preservative, 3with antioxidant, 4with phosphate, 5with sweetener, 6with a source of phenylalanine, 7blackened, 8sulphured, 9waxed, 10with alcohol, 11with flavour enhancer, 12with caffeine, 13mit tierischem Lab