Mensa Neustadtswall

In the middle of the Hochschule Bremen you'll find the Mensa Neustadtswall. Vegetarian and vegan dishes are an integral part of the offer. The coffee bar will provide you with a wide selection of coffee and tea specialties.

Nachtische
Mensa opening hours

Monday to Friday:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Lunch:
-.-- a. m. to -.-- p. m.
Semester break:
-.-- to --.--

Donuts
Coffee bar opening hours

Currently closed

Suggestions, questions, praise & criticism:
hochschulgastronomie@stw-bremen.de

Portrait Herr Dörgeloh
Mr.Dörgeloh
Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 01
Portrait Herr Schroeder
Mr.Schroeder
Deputy Manager
mensa.neustadtswall [at] stw-bremen.de
Phone: 
(0421) 22 01 - 1 82 02
< >
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischGeräuchertes Tofusteaka1, f mit Ratatouillegemüsea1 und Vollkornpennea12,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarisch3 gebackene Kartoffelpuffera1, c mit Apfelmus31,70€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Rindfleisch"Moussaka" Griechischer Hackfleischauflauf mit Kartoffeln, frischen Zucchini, Auberginen, mit Bechamelrahm1, a1, g4,90€5,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
FischSeelachsfileta1, c, d in Eihülle gebraten mit Zitronenecke und hausmacher Kartoffelsalat1, 2, 5, j2,80€4,50€
Plant basedSüßkartoffel- Amaranthbratlinga1, c, d mit Zitronenecke und hausgemachtem Kartoffelsalat 2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Entfällt
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischPizza Tomate-Mozzarella4, a1, a3, g mit frischem Basilikum-Pesto9 4,90€5,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedGemüseschnitzela1, a5, i mit Soja-Kräutersauce1, 4, a1, f Rustika Carrots1 und Petersilienkartoffeln12,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischHausgemachter Kaiserschmarrn1, 4, a1, c, g mit Apfelmus31,70€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarisch"Lahmacun" Türkische Pizzaa1, f mit Salat und Zazikig3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
FischmensaVital IconKürbispfannea1, i mit gebratenem Seelachsa1, d, f und Basmatireis2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSuppea1, f " Asiatische Art " mit Chinagemüse und Glasnudeln1,50€3,30€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Geflügel"Piccata Milanese" von der Pute2, 13, a1, c, g im Hartkäsemantel mit Tomatensaucea1, i und Bandnudelna14,90€5,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRote Beete Puffera1 mit Kartoffelsalat1, 2, 5, j2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischWedges4, a1 mit Wasabi- Kräuterdip1, 5, f, g, j und Salatbeilage1,70€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischKürbis Cappelettia1, c, g a la Calabrese1, a1, g, i mit gerösteten Kürbiskernen3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
RindfleischRindergulascha1 " Ungarische Art " Paprika, Spiralnudelna12,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedRote-Linsen-Kokos-Suppe mit Baguettea11,50€3,30€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarisch3 Kartoffeltascheng mit Tomate - Mozzarellafüllungg, Marktsalat und Joghurt-Kräuter-Dressingg, j3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischKartoffelpizza Western Style10, g, j2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedTomaten Chili-Knoblauch7 Spaghettia1 mit Tofuf1,70€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
SchweinefleischPaniertes Susländer Schweineschnitzela1, c "Wiener Art" mit Zitronenecke9 und Pommes Frites4,90€5,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
vegetarischFalafelbällchen4, a1, i mit Spinat- Kichererbsengemüse1 und Cous-Cousa1 2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedSoja-Milchreis4, f mit warmem Erdbeer- Rhabarberkompott1,70€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
Geflügel"Caesar Salad2, 13, c" Römersalat mit gebratener Hähnchenbrust Caesars-Dressing2, 8, 13, c, j, k, dazu Baguettea1 und Kräutercroutonsa1, g, i5,90€6,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
mensaVital IconPlant basedLimetten-Spaghettia1, h3 mit Erbsen, Pilzen und Cashewkernenh4 2,50€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant basedCremige Süßkartoffelsuppef mit frischer Petersilie1,50€3,30€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
vegetarischValess Schnitzel4, a1, a4, c, g mit Paprikagemüsei, Bulgura1 und Schmandg3,90€4,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
Meal 1 vegetarian Stud. Empl. Students Employees
GeflügelGeflügelgyros mit Zazikig, Krautsalat und Tomatenreis2,80€4,50€
Meal 2 Stud. Empl. Students Employees
Plant based"Pasta1, a1 Diavolo" mit Peperoni- Olivensauce7, i1,70€3,50€
Angebot 3 Stud. Empl. Students Employees
RindfleischTex-Mex Rollo4, a1, g mit Wedges4, a1 und Sour Creamg6,90€7,90€
Snack bar menu Stud. Empl. Students Employees
vegetarischBackkartoffel mit Sour-Cremeg 2,50€2,80€
RindfleischSchweinefleischCurrywurst2, 3, i mit hausgemachter Currysauce1, 3, 12 3,90€4,40€
Plant basedPommes frites4 klein /Schale1,50€1,70€
Plant basedPommes frites4 groß/Teller 2,30€2,60€
The additives and allergen markings in the weekly plan can differ from the current version. Please note the daily notices. Subject to modifications

Symbols

Ethical husbandry
FischFish
GeflügelPoultry
LammLamb
mensaVital IconmensaVital
RindfleischBeef
SchweinefleischPork
Plant basedPlant based = Vegan
vegetarischVegetarian
WildfleischGame

Allergens

acereals containing gluten and products thereof, a1wheat, a2rye, a3barley, a4oat, a5spelt, a6kamut, bcrustaceans and products thereof, ceggs and products thereof, dfish and products thereof, epeanuts and products thereof, fsoybeans and products thereof, gmilk and dairy products, including lactose, hnuts and products thereof, h1almonds, h2hazelnut, h3walnut, h4chashew nut, h5pecans, h6Brazil nut, h7pistachio, h8macadamia, icelery and products thereof, jmustard and products thereof, ksulphur oxide and sulfide at concentration of > 10mg/kg or 10mg/l, llupine and products thereof, msesame seeds and products thereof, nmolluscs and products thereof

Additives

1with dye, 2with preservative, 3with antioxidant, 4with phosphate, 5with sweetener, 6with a source of phenylalanine, 7blackened, 8sulphured, 9waxed, 10with alcohol, 11with flavour enhancer, 12with caffeine, 13mit tierischem Lab